23/06/2017

O nama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Udruženje mladih “Balkanac” je regionalna mreža tri nevladina I neprofitrna udruženja koja okupljaju mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primera tolerancije I mira, neformalne edukacije, kulture, ekologije, okupljanja organizacije, političkih subjekata, privrednih društava, snimanja dokumentarnog sadržaja. Mreža se sastoji od tri samostalna udruženja – U Srbiji ( sedište u Beogradu), Bosni I Hercegovini ( sedište u Sarajevu) I Hrvatskoj ( sedište u Zagrebu).
Ideja je pokrenuta u decembru 2014. Godine na inicijativu Nemanje Cvetkovića koji je želeo da snimi dokumentarni film o odnosu mladih na prostorima Srbije, Bosne I Hercegovine I Hrvatske. Iz rada na ovom projektu rodila se I ideja o pravljenju Regionalne mreže mladih.

Danas udruženje mladih “Balkanac” okuplja stotinak mladih u sve tri države.

Ciljevi Regionalne mreže jesu pre svega povezivanje sa mladima, kako iz Srbije, Bosne I Hercegovine I Hrvatske, tako iz Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Grčke. Pored navedenih zemalja, želimo da sarađujemo I sa mladima iz dijaspore.

“Balkanac” teži da radeći sa omladinom iz ovih država zajednički rešava društvene I ekonomske probleme, da jača aktivno učestvovanje mladih u društvenom I političkom životu zemalja zalagajući se za međunarodnu saradnju iz oblasti kulture, neformalnog obrazovanja, zaštite životne sredine, humanitarnog rada I turizma.

Svojim delovanjem najviše se usredsređujemo na mlađu populaciju u ovom delu Evrope, na manjine, a kao bitni činioci u našim projektima jesu mesne zajednice, lokalna samouprava, gradske vlasti, državne I evropske institucije I fondacije.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Pin It on Pinterest

Share This