23/06/2017

savetodavni odbor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Jelena Kručičanin slika

Jelena Kručičanin

Profesorka srpskog jezika i književnosti. Kao nastavnica „odrastala je“ u Železničkoj tehničkoj školi, gde je imala čast da predaje maternji jezik i književnost Nemanji Cvetkoviću, osnivaču „Balkanca“.Trenutno predaje u Trećoj beogradskoj gimnaziji gde se trudi da podržava svoje sadašnje učenike u nastojanjima da budu društveno odgovorni i angažovani, u stremljenjima da osvajaju nauku, ali i da se kreativno izraze. Rezultati tih nastojanja ogledaju se u pozorišnoj predstavi učenika i učenica gimnazije u kojoj radi „Nevidljivi spomenici: priručnik za čitanje grada“, nastalu u okviru međunarodnog projekta „Dvostruki teret: učenje o nacionalsocijalizmu i Holokaustu u Evropi; mnogobrojnim kratkim filmovima učenika; osvojenim nagradama na regionalnim i državnim takmičenjima… Podrška „Balkancu“ motivisana je njenim ekstremnim pacifističkim uverenjima i kosmopolitskim ubeđenjima. Smatra da svako treba s vremena na vreme i više puta da pročita „Malog Princa“ Antoana de Sent Egziperija jer: „Samo se srcem dobro vidi. Ono bitno je očima nevidljivo.“

Dragana Kitanović

diplomirala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a magistrirala na naučnim studijama na odseku – Studije filma i medija, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je odgovorni urednik časopisa za teoriju vizuelnih umetnosti “Prelom” u peridodu od 2001 do 2011. Prevela je veći broj tekstova iz oblasti teorije filma, kulture, medija i politike, i autorka je nekoliko radova iz oblasti teorije filma. Bavi se, (dramskim) pedagoškim radom, prevođenjem i naučnim istraživanjem iz oblasti filma i medija. Kao zagovornik uvođenja filmske kulture u srednjoškolsko obrazovanje, podrška ideji i realizaciji filma ‘ Zar nije bolje ovako?’ #povezujemose

Dragana Kitanović foto
Snežana Ćijić

Snežana Ćujić

Rođena 20.12.1962. godine u Beogradu. Osnovno i srednje obrazovanje završila u Beogradu, kao i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.
Tokom studija bila je član svih omladinskih organizacija na području tadašnje države i učesnik nekoliko radnih akcija.
Nakon završetka studija, zaposlila se u novinsko-izdavačkoj kući „Politika“ kao novinar saradnik gde je radila 5 godina.
Ubrzo zatim, prelazi na radno mesto profesora fizičkog vaspitanja u Filološkoj gimnaziji u Beogradu gde i dalje predaje. Začetnik je i pokretač tradicionalne Uskršnje akcije prikupljanja stvari za decu bez roditeljskog staranja u beogradskim Svratištima koja se godinama sprovodi u Filološkoj gimnaziji u saradnji sa Učeničkim parlamentom. Organizator je i raznih sportskih događaja u gimnaziji sa svojim kolegama – takmičenje iz odbojke, malog fudbala, košarke.
Nekoliko godina je aktivan član filozofske škole i kulturnog udruženja „Nova Akropola“ i licencirani je instruktor joge u svom klubu.

Suzana Kaplanović

Rođena u Beogradu. Završila Šestu beogradsku gimnaziju. Nakon toga upisuje Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu. Posle više od dvadeset godina, upisuje i uspešno zavrsava Visoku školu strukovnih studija za infomacione tehnologije jer veruje da nove tehnologije mogu da doprinesu socijalnim promenama na bolje. Svoj radni vek počinje 1996. godine u Crvenom krstu baveći se psihosocijalnom podrškom izbeglim, raseljenim licima, socijalno ugroženima, Romima. Kroz razne radionice, prezentacije i seminare obuhvatila je preko 4.500 mladih. Godine 2006. osnovala je organizaciju Agenda, Centar za podršku porodici koja radi već 11 godina. Kreator je i realizator mnogobrojnih projekata i programa. Punih 21 godinu se zalaže za socijalna prava i pravo na nediskriminaciju. Najomiljeniji metod rada joj je Teatar potlačenih (Forum teatar).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Pin It on Pinterest

Share This